Több mint 3 millió maszk érkezett Budapestre vasárnap

2020. március 29., 12:26

Szerző:

Szombatról vasárnapra virradó éjjel 3 millió 270 ezer darab arcmaszk érkezett Pekingből Budapestre – közölte a Wizz Air. A magyar kormány által a koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket a légitársaság szállította haza.

Emlékeztettek, hogy szombat reggel három Wizz Air-különjárat érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a fedélzetén a hazai egészségügyi személyzetnek szánt 27 tonnányi védőfelszereléssel.

Koronavírus - Kínából 27 tonnányi védőfelszerelés érkez Koronavírus - Kínából 27 tonnányi védőfelszerelés érkezett
Fotó: Koszticsák Szilárd

A három Airbus A321neo még csütörtökön szállt fel, és miután leszállt tankolni Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban, az éjjeli órákban ért Sanghajba. A berakodás után irkutszki és nur-szultani tankolással repültek vissza Magyarországra.

Hozzátették azt is, hogy a hét elején a magyar kormány megbízásából a Wizz Air az Egyesült Államok több városából repíti haza azt a több mint 450 magyar állampolgárt, akik a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében, a különböző államok által bevezetett utazási korlátozások miatt más módon nem tudtak hazajutni.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.