Elárverezték annak a tiszaújvárosi anyának a lakását, akinek leszakította az alkarját a tésztagép

2019. július 23., 15:26

Szerző:

Elárverezték annak a tiszaújvárosi anyukának a lakását, aki azért nem tudta fizetni a hitelét, mert letépte a karját egy rossz tésztagép, és emiatt nem tudott dolgozni. Az asszonynak egy hete van arra, hogy elhagyja az otthonát – írta a 24.hu.

Magyari Beáta 2015 nyarán egy darab nyers tésztát szeretett volna leszedni munkahelyén a tésztagép széléről, de a gép elkapta az ujját, majd a forgófej tüskéje átszúrta a tenyerét, végül leszakította az alkarját. Az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki két főnökét a gép hibája miatt, és félmillió forintra büntette őket. A tiszaújvárosi asszony élete teljesen tönkre ment, elvesztette a munkáját és képtelen volt tovább fizetni devizahitelét. Mostantól pedig már saját lakása sincs.

Annak idején 6,2 milliót követelt tőle a bank. Mivel nem tudott fizetni, ezért az ügyet átadták a követeléskezelőnek. Az adósság 8 millió 800 ezerre nőtt két év alatt. Június végén a végrehajtók elárverezték a lakást. 8 millió 400 ezerért, azaz nagyon ár alatt. Ezek után még félmillió forintos tartozásuk is maradt.

Az egyetlen jó hír, hogy az asszony ígéretet kapott az önkormányzattól: havi 25 ezer forintos bérleti díjért biztosítanak neki egy önkormányzati lakást.