Szívproblémákkal kezelték a TEK akciója során elhunyt salgótarjáni férfit, nem bántalmazták a kommandósok

2020. június 18., 12:11

Szerző:

Nem bántalmazták a kommandósok és nem is lépett fel agresszíven a rendőrökkel szemben az 55 éves férfi, aki szerdán meghalt Salgótarjánban, a TEK akciója közben. Mint arról beszámoltunk, a TEK szerda reggel vonult ki a gyanúsítotthoz – azt nem közölték, milyen ügyben –, mivel felmerült, hogy fegyvere van. Ugyanakkor a Központi Nyomozó Főügyészség szerint a halál oka egyértelmű volt és az ügyben rendőri mulasztás nem történt.

 

 

24.hu kérdésére a terrorelhárítás most újabb részleteket közölt a halálesetről. Az intézkedés közben a férfi

hirtelen vesztette el az eszméletét.

A TEK műveleti egységének mentőtisztje azonnal megkezdte a férfi ellátását, majd újraélesztését, a szakma szabályai szerint defibrillátorral is. A mentőtiszt segítségére voltak a műveleti egység sürgősségi egészségügyi ellátásra kiképzett tagjai, illetve néhány percen belül a helyszínre érkezett az Országos Mentőszolgálat egyik mentőegysége. A gyors és szakszerű beavatkozás ellenére a férfi meghalt.

A TEK szerint június 17-én  6 óra 47 perckor állt be a férfinél a halál, aki nem állt ellen, és nem is lépett fel támadólag a rendőrökkel szemben az intézkedés során. Kiemelték, hogy a gyanúsítottnál nem volt lőfegyver és nem is lőttek rá az intézkedés során. A halálának okát igazságügyi szakértők fogják majd megállapítani. A portál úgy tudja, a férfi cukros volt, és szívproblémákkal is kezelték a halála előtt.