Sztrájkkal kezdik a szerdát a Hankooknál

2019. március 5., 21:02

Szerző:

Miután ismételten eredménytelennek bizonyultak a bértárgyalások a VDSZ és a Hankook cégvezetése között, a VDSZ sztrájkbizottságának döntése értelmében szerda hajnalban 5 és 7 között kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a gyárban – közölte honlapján a VDSZ, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. 

Székely Tamás, a VDSZ elnöke kiemelte: a „cégvezetés semmilyen megegyezési készséget nem mutatott a megbeszélésen nem terjesztettek elő ellenajánlatot a szakszervezet 18 százalékos bérkövetelésével szemben, a munkavállalókat képviselő VDSZ számára nem maradt más lehetőség mint a munkabeszüntetés".

A dél-koreai cég dunaújvárosi gumigyárában február 23-án alakult sztrájkbizottság, miután a cégvezetés egyoldalúan felfüggesztette a szakszervezettel folytatott bértárgyalásokat. A február 20-ra ígért konzultáción a cég képviselője nem jelent meg, érdemi javaslatot nem küldött.

A szakszervezet a 18 százalékos alapbéremelésen túl jubileumi kifizetést és 13. havi bónuszt, illetve a megszakítás nélküli munkarendben dolgozók számára 5 százalékos pótlékot akart elérni.