Szó szerint telefonszámlát kapott egy elhagyatott pomázi telefonfülke, amelyet senki sem használt

2019. január 19., 11:17

Szerző:

Pénteken bukkant fel egy pomázi Facebook-csoportban két fotó, melyen a helyi HÉV-megálló telefonfülkéjében elhelyezett levél volt látható - írta a 444.hu. A boríték feladója a fotó alapján a Magyar Telekom volt, címzettje pedig a „Nyilvános Pomáz HÉV-állomás/1 Fülke, 2013”, azaz minden jel szerint maga a telefonfülke.

Később jelentkezett a hírportál egyik olvasója, aki - mivel a boríték egész pénteken ott állt - végül kinyitotta azt. És valóban egy telefonszámla vagy legalábbis kísértetiesen egy telefonszámlának tűnő lap volt benne.

Fotó: 444.hu/olvasó

„Szegény magányos fülkénk, egy nullás számlát kapott, nincs egy lélek, akit felhívhatna. Holnaptól odaköszönök neki reggelente, ha elmegyek mellette” - tette hozzá az olvasó. 

A számla első ránézésre ugyan elég valódinak tűnik, de a hírportál megkérdezte a Magyar Telekom sajtóosztályát, hogy tényleg igazi telefonszámlát kapott-e a fülke, vagy pedig csak egy nagyon profin kidolgozott viccel van dolgunk.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.