Szijjártó Péter szerint nem az Orbán-kormány él párhuzamos univerzumban, hanem az Európai Unió

2019. február 27. 07:33 - szerző: Ágoston Zoltán

De azt feketén-fehéren elismerte, hogy a Fidesz közpénzből kampányol.

Gyakorlatilag beismerő vallomást tett Szijjártó Péter arról, hogy hogy a Fidesz közpénzből kampányol. A külgazdasági és külügyminisztert a múlt héten megjelent, hatalmas nemzetközi felhördülést keltő plakátokról kérdezték a BBC HARDtalk című műsorában, amelyben a riporter, Stephen Sackur első kérdése az volt, hogy miért kell az Orbán-kormánynak

„fekete kampányt”

folytatnia. Szijjártó Péter erre vágta rá feketén fehéren, hogy először is azért, mert választási kampány van, szóval senkit ne lepjen meg a budapesti utcákat elárasztó plakátok száma. azt csak másodikként említette, hogy az Orbán-kormánynak „kötelessége” tájékoztatni az országukra hatással lévő fejleményekről. A riporteri felvetést, hogy ezeknek a plakátoknak semmi közük nem lehet választási kampányhoz, hiszen sehol nincs rajtuk pártlogó, Szijjártó Péter érdemi válasz nélkül hagyta. 

A beszélgetés ezután arról szól, hogy az Eurrópai Bizottság pontról pontra cáfolta az Orbán-kormány állításait, így azt is, hogy az EU gyengíteni akarja a határvédelmet, de Szijjártó Péter ezeket a cáfolatokat azzal utasítja el, hogy a brüsszeli politikusok hazudnak. az EU határvédelmi ügynökségét, a Frontexet pedig utazási ügynökségnek nevezi. Stephen Sackur erre felidézi, amit Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke mondott, vagyis hogy az Orbán-kormány egy párhuzamos univerzumban él, amit a külgazdasági és külügyminiszter a következő szöveggel ráz le:

– Ők élnek egy párhuzamos univerzumban. Hallgatniuk kellene az emberekre, és fel kellene hagyniuk a hazugságokkal.