Szijjártó Péter minisztériuma 65 millióért vett három kocsit, hogy a repülőtéri kormányváró és a repülőgépek között szállítsák a fontos vendégeket

2019. április 2., 09:57

Szerző:

A 444 vette észre a legújabb EU-s közbeszerzési értesítőben, hogy a kormányváró protokolláris feladatainak ellátásához 65 millió forintért vásárol a Külgazdasági és Külügyminisztérium személyautót a pályázaton egyedüliként induló, többek Mercedeseket forgalmazó Pappas Autó Magyarországtól. 

„A beszerzendő gépjárművek fő célja a reptéri transzfer szállításban való részvétel, így azok használata a repülőtér belső területére koncentrálódik” – idézi az értesítőt a portál. 

Ez magyarul azt jelenti, hogy a reptéri VIP kormányváró, és az induló-érkező repülő közt fog közlekedni a három gépkocsi. 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.