Szijjártó: Deutsch-ügyben az EPP "kivágta a hisztit" 

Szerinte ha mindegyik EPP-s képviselő úgy dolgozna, mint Deutsch Tamás, akkor jobb teljesítményt nyújtanának az EP-ben.

2020. december 17., 12:56

Szerző:

A külgazdasági és külügyminiszter megítélése szerint furcsa, hogy az Európai Néppárt (EPP) éppen a legsikeresebb tagjával szemben folytat "boszorkányüldözést". Szijjártó Péter azt is furcsának nevezte, hogy az EPP-frakció éppen az egyik legjobban teljesítő képviselőjétől von meg jogokat, írja az MTI. 

Ez ma már a második furcsaság, korábban Varga Judit azt furcsállotta, hogy a Facebookkal foglalkozó posztja után kisebb lett a posztjai Facebook-elérése.  

Szijjártó azt mondta, ha a néppárt testvérpártjai a Fideszhez hasonló teljesítményt nyújtottak volna a legutóbbi európai parlamenti (EP-) választáson, akkor most sokkal erősebb csoportot alkotnának, és nem szorulnának a zöldek és a szocialisták támogatására, és nem kellene elvtelen kompromisszumokat kötve eltávolodni attól az értékrendtől, amelyet az EPP akkor képviselt, amikor Magyarország belépett az EU-ba. 

Szijjártó Péter azt is közölte: ha a néppárti frakció minden képviselője úgy dolgozna, mint Deutsch Tamás, lehet, hogy jobb teljesítményt tudnának nyújtani az EP-ben. "Általános megjegyzésként" arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben az Európai Néppárt elnöke az egyik náci főideológust vonta párhuzamba a magyar miniszterelnökkel, és tíz éven át folyamatosan "antiszemitázós, diktatúrázós, autoriterezős vádakkal" kell nap mint nap szembesülnie Magyarországnak, elvárják, hogy ehhez "jó képet vágjanak". Amikor azonban - fűzte hozzá - ők szembesülnek egy kellemetlen nyilatkozattal, azt azonnal "inzultusként kezelik és kivágják a hisztit".