Elvittek három merevlemezt a dunaújvárosi polgármesteri hivatalból, a volt fideszes alpolgármester most nem is akarja visszaadni őket

2019. október 25., 04:49

Szerző:

Nemzetbiztonsági adatokra hivatkozva nem hajlandó visszaadni Szepesi Attila, Dunaújváros volt fideszes alpolgármestere azt a merevlemezt, amely az október 23-i önkormányzati választás után vettek ki és vittek el a hivatali számítógépéből – írja a Magyar Hang. A lapnak a jobbikos Pintér Tamás, a város új ellenzéki polgármestere beszélt erről, hozzáfűzve, az ügyben a jegyzőhöz fordult és rendőrségi feljelentést is tett. 

Szepesi Attila a jegyzőnek állítólag azt mondta, hogy a merevlemezt nem ő vitte el a dunaújvárosi városházáról, de már nála van. Egyelőre nem adja vissza – fűzte hozzá –, mert

„nemzetbiztonsági adatok” vannak rajta, és csak „az érintett társaságok” írásbeli engedélyével

nyújthatja át. Ennek a kijelentésnek a szépséghibája csak az – hívja fel a figyelmet a Magyar Hang –, hogy nemzetbiztonsági adatok nem lehetnek csak úgy egy hivatali számítógépen, ehhez előírás szerinti biztonsági feltételeket kell teljesíteni, de ha mégis vannak, akkor sem lehetne hozzájuk férni egy egyszerű írásos engedéllyel, hanem csak átvilágítás után. 

A Jobbik-közeli Alfahír korábban azt írta, hogy október 13. után nemcsak Szepesi Attila, hanem Cserna Gábor polgármester és az ő kabinetvezetője számítógépéből is eltűnt egy merevlemez. Azután, hogy a Magyar Hang cikke megjelent, az Alfahírnek Pintér Tamás azt mondta, tudomása szerint mind a három merevlemez Szepesi Attila birtokában van. 

Pintér Tamás október 13-án a szavazatok 56,36 százalékával győzte le a 2010 óta hivatalban lévő fideszes Cserna Gábort. Mivel a jobbikos politikus Dunaújváros parlamenti képviselője, a megüresedő országgyűlési székéért időközi választást kell kiírni.