Büntethető a hat éves unokahúgát agyonverő szekszárdi férfi, de a bűncselekmény olyan brutális volt, hogy zárt lesz a tárgyalás

2019. június 27., 14:45

Szerző:

Kegyeleti és erkölcsi okokból zárt tárgyalást kért a Tolna Megyei Ügyészség annak a 19 éves férfinak az ügyében, aki a vád szerint megölte hat éves unokahúgát Szekszárdon - írja az Index.

A 19 éves K. Dániel és az áldozat idén március 2. óta éltek Szekszárdon egy közös udvarú ingatlanban. Hat nappal később a férfi délután ismeretlen ígérettel elhívta, majd a közeli patak melletti töltésen - szexuális indíttatásból - bántalmazni kezdte a védekezésre képtelen sértettet - írja az ügyészség.

„Ennek során a sértett különböző testtájain számos sérülést szenvedett el, a fejére pedig a vádlott egy térkővel legalább hat alkalommal ütést mért...a még lélegző sértettet a patak vizébe húzta, majd hazament és a ruháit a mosásba tette...A kiskorú sértett a bántalmazás következtében elhalálozott, életét az idejében érkező orvosi ellátás sem menthette volna meg.”

Fotó: police.hu

Holttestét még aznap megtalálták a Séd pataknál, K. Dánielt másnap őrizetbe vették, nem sokkal később beismerte a bűncselekményt. Miközben a bíróságra vitték, a nyelvét nyújtogatta a sajtó munkatársai felé.

K. Dániel igazolhatóan személyiségzavarban szenved, de az ügyészség szerint a bűncselekményt "beszámítási képessége teljes birtokában valósította meg" - így felelősségre vonható. A letartóztatásban lévő férfira az ügyészség fegyházbüntetést kér a zárt tárgyaláson.

A Bors a gyilkosság után arról írt, hogy a férfi kábult állapotban, valószínűleg a ZEN nevű szintetikus drog hatása alatt végzett a kislánnyal. Dániel korábban másfél évet töltött javítóintézetben.