A Szent Korona körül gyűltek össze a székelyek és tiszteletbeli székelyek, de az egyik legnagyobb tiszteletbeli székely nem szerepel a Pesti Srácok videójában

2019. december 19., 23:15

Szerző:

A Parlament kupolája alatt, a Szent Korona körül gyűltek össze a minap a székelyek és tiszteletbeli székellyé választott magyarok, hogy együtt ünnepeljenek Adventben.

Az ünnepségen a Szent Koronánál beszédet mondott Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Kelemen Levente, oklándi unitárius lelkész, ő volt az, aki kitalálta, hogy a székelyföldi Oklándon „tiszteletbeli székely” címet adományoznak azoknak a magyaroknak, akik munkájuk során a magyar nemzet egyesítésén fáradoznak – írta a Pesti Srácok.

Az eseményen maga Stefka István főszerkesztő készített interjúkat, az eseményről forgatott videóban azonban pont az egyik legjelesb tiszteletbeli székelyt, Kásler Miklós minisztert nem láttuk feltűnni.

 

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.