Szégyenletesnek tartanák, ha Orbánék ezt meglépnék

A Demokratikus Koalíció (DK) parlamenti határozati javaslattal követeli a Fidesztől, hogy bizonyítsa, nem akarja „lenyúlni” az alkoholos italok árusítását is „a dohánykereskedelemhez hasonlóan”.

2016. február 1., 05:00

Varju László, az ellenzéki párt alelnöke, független országgyűlési képviselő vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek azt mondta: országgyűlési indítványuk támogatásával a kormánypárt bebizonyíthatná, nem igazak azok az információk, amelyek szerint a kabinet állami koncesszió kialakításával tervezi „kisajátítani” az összesen 150 milliárd forint értékű italkereskedelmet.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az italkereskedelemben mintegy 100 ezer vállalkozás érintett.

Varju László kiemelte: szégyenletesnek tartanák, amennyiben kiderülne, hogy a parlament tavaszi ülésszakának munkatervében található jövedéki törvénymódosítás ennek az új koncessziónak a kialakításáról szólna.

„Arra kérjük a fideszes keveseket, szavazzák meg a DK parlamenti határozati javaslatát, ha bizonyítani akarják, nem akarják a többségtől az italkereskedelmet is ellopni a dohánykereskedelem, a szerencsejáték szervezése és az állami termőföldek után” – közölte az ellenzéki politikus.