Szegeden szándékosan, injektálással mérgeztek meg egy platánfát

2018. szeptember 21., 09:38

Szerző:

Ki kellett vágnia a Környezetgazdálkodási Nkft.-nek Szegeden egy platánfát, mert a közelmúltban valaki megmérgezte a növényt. A 40 éves fa ennek következtében pusztulásnak indult, ezért vált szükségessé az eltávolítása – írja a Délmagyar. Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. ügyvezető igazgatója a lapnak elmondta, hogy nyáron észlelték, hogy a fa természetellenesen száradt el.

– Közelebbről jól látszott, hogy lyukakat fúrtak a fatörzsbe, amelybe vélhetőleg valamilyen mérget injektáltak, így a fa pusztulásnak indult. Ezt alátámasztja, hogy az injektálás alatt sarjadni kezdett a növény. A Magyar Faápolók Egyesületének becslése alapján a 40 éves fa természeti-környezeti értéke 877 ezer 500 forint. A rendőrségen büntetőfeljelentést tettünk veszélyeztetést előidéző környezetkárosítás miatt. 200 ezer forint nyomravezetői díjat tűzünk ki az elkövető nyomravezetőjének

– nyilatkozta az ügyvezető igazgató.

Makrai László hozzátette, hogy a rendőrségi helyszínelés után önkormányzati határozat alapján a fát ki kellett vágni, mert veszélyessé vált.

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.