Elárverezték a makói testnevelőtanár legendás vasalódeszkáját, a pénzt a Tappancs Állatvédő Alapítványnak ajánlották fel

2020. július 3., 17:17

Szerző:

Legendássá vált a makói tanár úszásoktató filmje, benne pedig a vasalódeszka. Vezsenyi László azonban korábban arról beszélt, hogy a nyilvánosság, amivel meghurcoltatása járt, nagyon megviselte.

Emiatt is döntött úgy, hogy árverésre bocsátja a vasalódeszkát, ami végül 405 ezer forintért kelt el. Az összeget a tanár a Tappancs Állatvédő Alapítványnak ajánlotta fel.

Vezsenyi csütörtökön adta át a pénzt az állatvédőknek két vállalkozó társaságában. Az egyikük Gellért Ákos volt, aki 205 ezer forintos ajánlatával megnyerte az árverést, a másik pedig Makai István, aki 200 ezer forintot adott volna a vasalódeszkáért. Az ő licitje is bekerült a támogatási összegbe.

Gellért a Szeged.hu-nak elmondta, hogy mik a tervei a kalandos sorsú tárggyal: a szegedi önkormányzatnak adományozná, azzal, hogy azt állítsák ki a rövidesen felépülő városi uszodába. Vezsenyi ezt hallva felajánlotta az videójából megismert úszószemüveget is.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.