Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Simonka egykori bizalmasa szerint a képviselő pályázatokat akart manipulálni, kirúgatott és fenyegetett embereket

2019. június 18. 06:50 - szerző: 168 Óra

Kirohanást intézett Facebookon a Fideszből a közelmúltban kilépett Galló Ferenc, aki annak a Simonka György országgyűlési képviselőnek az egykori bizalmasa volt Békés megyében, aki ellen 1,4 milliárd forintnyi uniós pályázati pénzek elcsalása ügyében zajlik eljárás.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

A férfi posztját a Magyar Narancs szúrta ki, mely szerint Simonka egyes EFOP-pályázatokban akart nyomást gyakorolni az érintettekre, de hogy pontosan kikre gondol, azt Galló nem fejtette ki, azaz nem tudni, hogy a pályázatot elbírálókról vagy a pénzt felhasználó hálózatának tagjairól van-e szó. Galló hangsúlyozta, hogy

szólt ismerőseinek, hogy ne kövessék Simonka utasításait, mert az bűncselekmény, Simonka viszont fenyegette, kirúgatta őket.

Galló arra is kitért, hogy kérte Simonkát, hogy lépjen ki inkább a Fideszből, hogy a párt és megyei szervezet ne lássa kárát az ügynek, ugyanis szerinte akár elmarasztaló ítélet is születhet ellene, de a kérésnek a képviselő nem tett eleget.