Shane Tusup: Szeretem az országot, de szerintem az ország nem igazán szeret engem

2020. augusztus 7., 21:30

Szerző:

Otthonomnak tekintem Magyarországot, úgy is beszélek róla, mint a második otthonomról

– árulta el Shane Tusup, Hosszú Katinka egykori edzője és volt férje, az Eurosportnak adott hosszú interjúban. Ugyanakkor – folytatta – kívülállónak is érzi magát, egy külföldinek, akit nem igazán látnak szívesen.

Szeretem az országot, de szerintem az ország nem igazán szeret engem – fogalmazott.

Hozzátette: a szurkolók szeretetét azért érzi. Azt is elmondta:

Vannak dolgok, amiket megbántam, leülhettem volna bizonyos emberekkel tisztázni ezt azt.

Szilágyi Liliánával az olimpiai dobogót célozták meg – nyilatkozta mostani munkájáról. Az együttműködésről azt mondta: nem volt könnyű a kezdetekben a közös munka, össze kellett csiszolódniuk, de mostanra ez tökéletsen sikerült. Szerinte tanítványa szuperintelligens, nem mellesleg született tehetség. A koronavírus ugyanakkor alapjaiban határozta meg a munkájukat:

A vírus és a leállás miatt kénytelen voltam változtatni. Nem várhattam el a sportolóktól, hogy minden nehézség ellenére a kilátástalan időszakban is csak fejüket lehajtva nyomják az edzéseket 100%-os erőbedobással.

A felelősségem abban is megmutatkozik, hogy segítek nekik átállni.

Úszó világkupa - Budapest
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Tusup szerint az olimpiai játékok elhalasztása a legjobb döntés volt, amit hozhattak a szervezők.

Arra a kérdésre, hogy van-e olyan sportág, esetleg olyan sportoló, akivel a közös munka lehetősége különösen érdekelné, a szakember Babos Tímeát mondta. Ugyanakkor – tette hozzá – nem ő az, aki válogat a sportolók közül. De ha megkeresik, szívesen segít.