Senki sem állt meg beszélgetni a halálos betegséggel küzdő Karsai Dániellel a Parlamentben

Csütörtökön Karsai Dániel bent volt a Parlamentben. A Momentum szándéka az volt, hogy kormánypártiak ismerjék meg, beszélgessenek vele az eutanáziáról. Balul sült el. 

2023. december 1., 19:25

Szerző:

Csütörtökön a Momentum meghívására Karsai Dániel bent volt az ülésteremben, amikor Bedő Dávid arról beszélt, hogy a Momentum határozati javaslatot nyújt be az aktív eutanázia ügyében és hogy a kormánypártiak jöjjenek oda Karsaihoz a Parlamentben, és beszélgessenek vele, ismerjék meg súlyos betegségét –írja Mmentum közleményében. 

„Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni” – tudatta egy az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt folyó per kapcsán az Igazságügyi Minisztérium (IM) kedden közleményében. Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese tett közzé videót a közösségi oldalán arról, hogy egyetlen kormánypárti képviselő sem állt meg beszélgetni a halálos betegséggel küzdő Karsai Dániellel.

(Kiemelt képünkön: Dr. Karsai Dániel alkotmányjogász. Forrás: ddr. Karsai Dániel FB-oldal)

 

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt