Semmelweis Egyetem: a koronavírus egyre jobban terjed a 40 év alattiak körében

2020. augusztus 10. 10:41 - szerző: 168 Óra

Folyamatosan emelkedik a 40 év alattiak megbetegedésszáma, júliusban már ez a korosztály tette ki
a koronavírus-fertőzöttek 44 százalékát,

derül ki a Semmelweis Egyetemnek az országos adatok alapján végzett elemzéséből. Mint az adatokból kiderült, az intézményi fertőzések felszámolásával júniusban a 60 évesek vagy a náluk idősebbek körében jelentősen csökkent a fertőzések száma, júliusban pedig már csak 63 fertőzöttet észleltek ebből a korosztályból.

A leginkább veszélyeztetett korosztály aránya az összes fertőzött közül az eddigi legalacsonyabb, mindössze 17 százalékos. 

Bár a 40 év alatti korosztályra is veszélyes lehet a vírus, nekik ritkábban van szükségük kórházi ellátásra. A kutatás szerint a fertőzöttek közül sokan jártak külföldön közvetlenül a megbetegedésük előtt, vagy találkoztak olyan rokonukkal, barátjukkal vagy kollégájukkal, aki külföldi utazásból tért haza, ez lehet a fő oka annak, hogy az aktívabb korosztályban megnőtt a fertőzöttek aránya.

A Semmelweis Egyetem továbbra sem javasolja a külföldi utazást, illetve azt tanácsolja, hogy még a zöld országokon belül is kísérjék figyelemmel az egyes régiók közti különbségeket, és külföldi utazás után továbbra is alaposan megfontolandó, hogy felkeressük-e idősebb rokonainkat.