Selmeczi Gabriella: Kényszer, hogy több gyermek szülessen Magyarországon

2018. november 8., 07:11

Szerző:

A Fidesz országgyűlési képviselője, pártja parlamenti frakciójának és az Országgyűlés népjóléti bizottságának egyik  alelnöke – hívja fel a figyelmet a 444 – a 2018. augusztus 1. óta újra fideszes Hír TV Magyarország élőben című műsorának a vendége volt szerdán . Az Orbán-kormány családügyi nemzeti konzultációja kapcsán ejtett egy kissé vérfagyasztó megjegyzést, amely így hangzott:

– Mindent felülíró kötelezettségünk és kényszer, hogy több gyermek szülessen Magyarországon.

Szóljon, akinek nem A szolgálólány meséje jutott az eszébe. 

Selmeczi Gabriella
Fotó: MTI/Soós Lajos

Ami Selmeczi Gabriellát illeti, ő a népjóléti bizottság egyik alelnökeként végzett munkájáért is kap pénzt a képviselői fizetése mellett, ami ennek a képviselői fizetésnek a másfélszerese, vagyis a fideszes politikus havi másfél millió forintot keres. Ez nem sarkallja túlzott aktivitásra, a politikus asszonyról néhány napja az Azonnali írta meg, a népjóléti bizottság tíz addigi üléséből mindössze háromra ment el, a törvényalkotási bizottságban pedig a Balog Zoltán lemondása miatt újra képviselővé avanzsáló Budai Gyula vette át a helyét.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.