Salgótarján polgármestere is koronavírusos

2020. november 3. 12:00 - szerző: 168 Óra / MTI - forrás: MTI

Ő és három közvetlen munkatársa is elkapta a betegséget.

Koronavírusos lett Salgótarján polgármestere, Fekete Zsolt ezt közösségi oldalán jelentette be kedden, írja az MTI. 

    Fekete Zsolt (Salgótarján, Szeretem! Egyesület-DK-Jobbik-LMP- Momentum-MSZP-Párbeszéd-Tarjáni Városlakó Egyesület) azt írta, három közvetlen kollégája koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért mindannyiukon PCR-tesztet végeztek, és a hétfő este kézhez kapott eredmények azt mutatják, mind a négyen elkapták a vírust.

    A városvezető közölte, hogy tünetmentes, otthonról dolgozik, munkatársai pedig lábadoznak.

    Keddtől a salgótarjáni polgármesteri hivatal dolgozói bizonytalan ideig távmunkában végzik napi teendőiket, a személyes ügyfélfogadás is bizonytalan ideig szünetel, a hivatal irodáit fertőtlenítik.

    Fekete Zsolt arra kért minden salgótarjánit, hogy vegye komolyan a kormány és az operatív törzs által hozott szabályokat.

    "Mindenki láthatja, hogy a számok egyre súlyosabbak, erősen növekszik a fertőzöttek száma és sajnos a halálozásoké is. Kérek mindenkit, viseljen maszkot!" - írta.

    Nógrád megyében korábban Csach Gábor (Fidesz-KDNP), Balassagyarmat polgármestere is bejelentette, hogy megfertőződött a koronavírussal. Ő október 24-én kapta meg a pozitív teszteredményt, akkor közösségi oldalán azt írta, alacsony lázzal, izomfájdalommal és köhögéssel gyógyul otthon, állapota stabil.

    A polgármesterrel együtt öten kerültek karanténba, kettejük tesztje lett pozitív. Balassagyarmaton október 29-től visszavonásig korlátozták az ügyfélfogadást a polgármesteri hivatalban.