Valami baj lehet a Fideszben, Orbán Viktor pártja már a második sajtótájékoztatót mondja le huszonnégy óra leforgása alatt

2019. október 12., 11:10

Szerző:

Néhány órán át úgy nézett ki, hogy Szeged fideszes támogatással induló független polgármester-jelöltje, Nemesi Pál szombat délelőtt 10 órakor tart egy sajtótájékoztatót, kezdés előtt mindössze negyed órával az MTI-ben azonban megjelent egy hír, amely szerint az esemény elmarad. 

„Elmarad  (független) polgármesterjelölt és Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke sajtótájékoztatója, amelyet Most vasárnap válasszunk sikeres jövőt Szegednek! címmel hirdettek meg” – hangzik a szűkszavú közlemény. 

Ez egyébként a második sajtótájékoztató, amelyet a Fidesz lefúj az utolsó pillanatban, pénteken Borkai Zsolt, Győr szexbotrányhős polgármesterének az esti sajtótájékoztatóját mondták le egy órával kezdés előtt.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.