Rogán Antal minisztériumának fotópályázatán többet keresett a zsűri, mint a díjazottak

2020. február 25., 09:56

Szerző:

A kormány kitette a honlapjára a Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda szerződéslistájának frissítését, amelyből kiderül, hogy a tárca mire mennyit költött - szúrta ki az Index.

Kiderül, hogy a Magyarország 365 nevű, tavaly év végi kormányzati fotópályázat meglehetősen gáláns volt az öt zsűritaggal, akik közül négyen neves fotósok-fotótörténészek, egyikük pedig a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója. A zsűrielnök 2 706 360 forintot, a négy további tag fejenként 1 353 181 forintot kapott a három és fél hónapos megbízásért. Ez összesen 8 millió 119 084 forint, ami nem nevezhető általános nagyságrendnek egy fotópályázatnál.

Ez az összeg egyébként nagyságrendileg összemérhető az összdíjazással is, ugyanis három kategóriában hirdettek győzteseket, az első helyezett egymilliót, a második félmilliót, a harmadik 300 ezret kapott, plusz egy egymilliós közönségdíj is volt kategóriánként. Ez összesen 3-szor 2,8 millió forint, ami 8,4 millió.

Az idáig sorolt összegek egyébként semmiségek az összköltséghez képest, ugyanis az Antenna Hungária a fotópályázat "kommunikációs és rendezvényszervezési feladatainak ellátása" címén bő 275 millió forintos keretszerződést kötött a tárcával.

 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.