Rogán Antal dühös lesz, a nyugdíjasok csak a választások után kapják meg a kampányutalványt

2018. március 8., 12:47

Szerző:

Hiába, minden erőfeszítés, a kampány hevében „adományozott" Erzsébet-utalványokat a Magyar Posta valószínűleg már csak a választások után, április közepe felé tudja majd kézbesíteni.

Novák Katalin elszámolta

A magyar gazdaság tartósan jó teljesítménye teszi lehetővé, hogy a költségvetés 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt juttasson a nyugdíjasoknak, illetve 12 ezer forint rezsikompenzációt nyújtson a háztartásoknak – jelentette ki Novák Katalin az M1 csütörtöki műsorában. A Fidesz alelnöke kénytelen volt ugyanakkor beismerni az állami hírcsatornán:

az utalványok kézbesítéséhez néhány hét szükséges, de bízik benne, hogy április közepéig mindenki megkapja a juttatást.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Novák Katalin szerényen csak a saját javaslatának nevezte a „pluszjuttatást", arra az újságírói felvetésre reagálva pedig, hogy az ellenzék szerint nem Erzsébet-utalványra, hanem méltó mértékű nyugdíjra volna szükség, a politikus azt válaszolta: az az ellenzék fogalmaz meg bírálatot, amely egy olyan korrupt nyugdíjrendszert alakított ki, ami már rég fenntarthatatlan volna. Ezzel szemben a kormány erőfeszítései nyomán fenntartható pályára állt a nyugdíjrendszer, ami garantálja a nyugdíjak vásárlóerejének megőrzését, illetve több mint 9 százalékkal még emelkedtek is a juttatások – mondta az államtitkár. 

A nagy erőfeszítésekről annyit: a nyugdíjasok az elmúlt két évben karácsony tájékán kaptak Erzsébet-utalványt a kormánytól. Ezt az Orbán-adminisztráció jótékony adománynak próbálja beállítani, holott valójában ez az összeg járna a nyugdíjasoknak, ha a kormány nem tervezné rendre alul az inflációt. Arról nem is szólva, hogy a kormány nem a saját, hanem az adófizetők pénzéből költekezik.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. május 5., 11:27

Örülhetnek a nyugdíjasok: májusban előbb jön a nyugdíj, ráadásul nekik is lehetőségük nyílik a családi házuk korszerűsítésére.