Ripost: Egy ócska, régi hajó borult be szerdán a Dunába

2019. május 31., 11:06

Szerző:

„Egy ócska, régi hajó borult be szerdán a Dunába a Margit híd pilléreinél, miután szabályosan letarolta egy hatalmas szállodahajó. Döbbenetes, de a hajó alig 7 másodperc alatt felborult és elsüllyedt, esélyt sem adva a túlélésre a hajó belsejében lévőknek”

írja a kománypárti bulvárlap.

A Ripost szerint a különösen gyors süllyedésre talán magyarázatot ad, hogy egy igen régi szovjet konstrukcióról van szó. 1949-ben, vagyis 70 éve gyártották a Szovjetunióban, a mai Ukrajnához tartozó Herszonban. Ezt a típust csak 1965-ig gyártották, tehát már igen elavultnak számít. A szovjetek le is selejtezték, és rejtélyes körülmények között, a rendszerváltás zűrzavarában átkerült Magyarországra. Szakszervezeti, vagyis SZOT-sétahajó lett belőle 1992-ben. Egy időben BKV-hajóként is funkcionált, majd tulajdonosváltás után mai tulajdonosa rendezvényhajóként működteti 2003 óta. A hajót azóta persze felújították már, üzemeltetője, a Panorama Deck szerint jó műszaki állapotban volt és minden műszaki engedélye megvolt – idézte fel a lap.

Tegnap 11:21

Két évvel a koronavírus-járvány nyomán bekövetkezett turisztikai összeomlás után ismét megjött az emberek utazási kedve. Idén a magyarok több mint harmada tervezi, hogy útnak indul kikapcsolódni. A Balaton idén is verhetetlen célpont.

2024. május 25., 07:32

Idén a balatonfüredi Kis Bergmann Cukrászda Tökmag sorbet pirosbogyós gyümölcsökkel elnevezésű alkotása lett az év fagylaltja - közölte a Magyar Cukrász Ipartestület pénteken az MTI-vel.