A kormány tovább védi a rezsit, és ennek örül

A kormány üdvözli, hogy a Költségvetési Tanács egyhangúlag jóváhagyta a költségvetés módosítását, amelyet a kormány az Országgyűlés elé terjeszt, és amellyel a rezsivédelmet biztosítaná.

2022. december 28., 18:14

Szerző:

Gulyás Gergely az állami hírügynökségnek nyilatkozva fejtette ki a fentieket. A 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése, erre több mint 2600 milliárd forintot különített el a kormány – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás nem felejtette el megemlíteni, hogy a módosítás elfogadására a rendkívüli jogrend lehetőséget ad, de a kormány január első felében az Országgyűlés elé terjeszti azt. A rendkívüli jogrend lehetőséget ad a gyors cselekvésre, de ez semmilyen tekintetben nem korlátozhatja az Országgyűlés hatáskörét, ezért a módosításokat január közepéig a parlament elé terjesztjük, az Országgyűlés jóváhagyását kérve – mondta.

Fel kell tölteni a rezsivédelmi alapot, mert ezen keresztül biztosítjuk az átlagfogyasztás erejéig a rezsicsökkentett árak fenntartását a magyar családoknál és a rezsivédelmi alapból finanszírozzuk az energiaintenzív magyar vállalkozások támogatását. Ezért a 2023-as költségvetés a rezsivédelem költségvetése, soha nem látott összeget, több mint 2600 milliárd forintot fordítunk erre a célra – jelentette ki, és azt ígérte, hogy a költségvetés biztosítja majd a családtámogatásokat és garantálja a nyugdíjak értékállóságát.

 

(Képünkön Gulyás Gergely. Forrás: a politikus Facebook-oldala)

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.