Reviczky Gábor aggódik, mi lesz a lakásával most, hogy megbukott a fideszes polgármester

2019. október 15., 06:48

Szerző:

Lakását félti Budapest IX. kerületének új polgármesterétől, Baranyi Krisztinától Reviczky Gábor. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész csalódottságának adott hangot, amiért a Fidesz elveszítette Budapestet az október 13-i önkormányzati választásokon, aztán elkezdett arról beszélni, hogy aggódik a saját sorsa miatt is. Ennek az az oka, hogy neki még a fideszes ferencvárosi polgármester, Bácskai János javaslatára szeptemberben kapott soron kívül egy két és fél szobás, 82,27 négyzetméter  alapterületű összkomfortos önkormányzati lakást Ferenc téren, amelyet most veszélyben érez.

– Most tartok attól, hogy a lakásból kirúgnak a francba. A dolog pedig úgy működik, hogy a kerület önerőből több házat is felújított, hogy az ottani lakásokat piaci alapon bérbe adja. (...) Piaci és nem szociális alapon! Nem ajándékba kapom! Ha úgy tetszik, albérlője vagyok Ferencvárosnak! Egyébként a döntést meghozó bizottsági ülésen egyedül az a Baranyi Krisztina tartózkodott, aki most polgármester lett

– mesélte háborogva a színész, aki havonta 220 ezer forintos költségre számít. Arra már a hvg.hu hívja fel a figyelmet, hogy Ferencvárosban az önkormányzathoz 1500-nál is több család adott be lakhatási kérelmet. Közülük többen évek óta várnak, hogy önkormányzati lakáshoz jussanak, a polgármester minden évben tíz piaci alapú lakás bérbeadásáról dönthet.

Reviczky Gábor egyébként nem állt meg itt, meggondolatlansággal vádolta meg a budapestieket, amiért leléptettékn Tarlós István főpolgármestert.

– Nem meggondoltak az emberek, sajnos. Fel nem foghatom, hogy nem lehet észrevenni, milyen hatalmas változásokon ment át az ország és a főváros

– méltatlankodott a színész. Arra, hogy „barátok” lesznek-e Baranyi Krisztinával, rávágta:

– Nem hiszem!