Rétvári Bence két mondattal letudta a szexuális kisebbségben élők jogérvényesítésének ügyét

2018. december 11., 10:27

Szerző:

 – A Családok Éve programjairól a https:/csaladokeve.hu/ honlapon tájékozódhat. Magyarországon a szexuális kisebbségek helyzete jogilag rendezett.

Ennyit válaszolt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrás Minisztériumának parlamenti államtitkára a kormány hozzáállását firtató kérdésre, amely a szexuális kisebbségben élő emberek esélyegyenlőségét, lelki jólétét, a családban való elfogadásukat érintette.

Ungár Péter írásbeli kérdésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a családon belüli elfogadás nem csak a szexuális kisebbségben élő emberek életét határozza meg, hanem a családjukét is. Az LMP országgyűlési képviselője azt is tudatta: az MTA Szociológiai Kutatóintézete és a Háttér Társaság kutatásai szerint közel kétszer olyan valószínűséggel voltak öngyilkossági gondolatai azon válaszadóknak, akiknek szülei rosszul fogadták előbújásukat. Ezért indított el a Háttér Társaság egy olyan programot, ami a szülőknek és más családtagoknak segít az elfogadásban.

A Háttér Társaság hetekkel ezelőtt jelezte a Családbarát Ország Nonprofit Kft.-nek, hogy az általuk szervezett eseménnyel csatlakozna a Családok Éve programsorozathoz, melyet a programot szervező állami cég továbbított az Emberi Erőforrások Minisztériumának, de sajnos választ onnan nem kaptak 0 írta Ungár, feltéve a kérdéseit: 

  • Miért nem hoztak döntést a Háttér Társaság eseményével kapcsolatban?
  • Támogatja-e a kormány a szexuális kisebbségben élő emberek esélyegyenlőségét, lelki jólétét, a családban való elfogadásukat?

Minderre személyesen az emberminiszter Kásler Miklós nem is, csak Rétvári államtitkár állt elő a „megoldással", vélhetően az Orbán-kormány értékrendjéhez illően komolyan véve a kérdést.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.