Rétvári Bence büszkén elújságolta, hogy havi 3500 forinttal emelkednek az átlagnyugdíjak, majd elárulta, hogy a bevándorláspárti sorosisták tüntetnek szombaton

2019. január 4., 16:15

Szerző:

Idén 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak, a bankszámlákra január 11-én érkezik a megemelt nyugdíj, a posta pedig január 16-án kezdi meg a kézbesítést – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján. 

Rétvári Bence felidézte: 2010-ben, amikor a Fidesz-KDNP megkapta a kormányzás lehetőségét, azt vállalták, hogy a nyugdíjak vásárlóértékét megőrzik. Ez ambíciózus vállalás volt, mert a nyugdíjasoktól nem sokkal korábban vették el egyhavi nyugdíjukat, a nyugdíjkasszában pedig többszáz milliárd forintos hiány volt - fogalmazott.

Az államtitkár kiemelte, hogy a kormánynak sikerült tartania ígéretét, sőt ennél többet is el tudott érni. Elmondta, hogy nyugdíjemelés egy átlagos nyugdíj esetében

havi 3500 forintot, éves szinten 42 ezer forintot jelent.

Az intézkedés 2,5 millió nyugdíjast érint - fűzte hozzá.

Rétvári Bencét kérdezték a szombatra tervezett ellenzéki demonstrációról is. Az államtitkár azt mondta, hogy „a bevándorláspárti ellenzék folytatja a színészkedést", ahogyan azt a parlamentben és a közterületeken tette korábban. „A céljuk, ami a Soros-forgatókönyvben szerepel, hogy Magyarországot bevándorlóországgá tegyék, de mi ezt nem szeretnénk, mi ebben nem veszünk részt" – írja az MTI.

Jelen állás szerint 8700 bevándorláspárti sorosista vesz részt a holnapi tüntetésen és 31 ezren érdeklődnek az esemény iránt.