Végrehajtók jártak a lúgos támadás miatt elítélt orvos házában

2019. július 29., 16:16

Szerző:

Végrehajtók jártak a lúgos támadóként elhíresült Bene Krisztián házában. A végrehajtók több ingóságot lefoglaltak, ezekre a napokban írnak ki aukciót - írja az Index. Az öt évig húzódó büntetőügy végén tavaly júliusban ítélték jogerősen tizenegy év börtönbüntetésre azt az orvost, aki 2013 márciusában maró lúggal öntötte le volt barátnője, Renner Erika nemi szervét és altestét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele.

Az Index azt írja: a mostani lefoglalás apropója, hogy a Kúria végleges ítélete szerint az áldozatnak különféle jogcímeken - a Bene Krisztián által ellopott laptop és telefon miatt, valamint az évekig szóló tárgyalásokkal összefüggő egyéb költségek megtérítésére - 250 ezer forint kártérítést és további 489 ezer forintnyi bűnügyi költséget kell az elkövetőnek jogerősen megtérítenie.

Renner Erika és élettársa, Balogh Attila.
Fotó: Merész Márton

A 250 ezer forintot Renner Erika a napokban kapta meg. Benének májusban 591 ezres kártérítést ítéltek meg a rossz börtönkörülmények miatt, ebből kapta meg a 250 ezret az áldozat.

A végzés azonban úgy szól, hogy a végrehajtási csoport a sértett ezt meghaladó igényét elutasítja. A Fővárosi Törvényszék korábban azzal magyarázta az elutasítást, hogy a börtönkörülmények miatt Benének megítélt kártalanításból kizárólag a kártérítésként megítélt 250 ezres összeget lehetett levonni, a bűnügyi költségre vonatkozó tartozást nem. Ezzel a sértett szerint az a baj, hogy így az elkövető több pénzt kaphat, mint amit ő eddig összesen kapott.

Fotó: Pál Anna Viktória

A Bene Krisztiánnak az összeg kifizetését a Magyar Állam nevében eljáró Igazságügyi Minisztérium utalja ki, az Index ezért megkérdezte a minisztériumot, megkapta-e Bene Krisztián a börtönkörülmények miatt megítélt összeget, de nem reagáltak nekik.