Rengeteg új sportcsarnokot kap még az ország, hiszen a sport a legjobb befektetés az egészségügybe – nyugtatott meg meg mindenkit a sportállamtikár.

2018. december 12., 12:51

Szerző:

Ma már háromszor annyit fordítunk a teljes sportágazatra, mint 2010-ben. A tao-konstrukció keretében háromszáz új létesítményt, sportcsarnokot, munkacsarnokot, uszodát, stadiont adtunk át, s további háromszázat újítottunk fel – vont egyenleget büszkén Szabó Tünde sportállamtitkár a Magyar Időknek adott interjújában. 

Szabó Tímea szerint a fejlesztések az igényeket követik, kormányzati szándék, hogy minden járásban legyen tanuszoda, hogy minden magyar gyereknek az otthona közelében legyen lehetősége úszni megtanulni.

E területen még van teendőnk.

Szükség van további multifunkciós sportcsarnokokra, sportparkokra, a jégpálya-építési program pedig igazából csak most fog beindulni

– nyugtatott meg az államtitkár.

Fotó: Wikipédia

A felvetésre, miszerint az ellenzék szerint máshol nagyobb szükség lenne a pénzre, azt mondta: – A sport nem véletlenül vált nemzetstratégiai ágazattá, hiszen az élet számos területére nagyon kedvező hatást gyakorol. Az már-már közhely, hogy

a sport a legjobb befektetés az egészségügybe, mert minden egyes forint a sokszorosát hozza vissza.

Ugyanígy nagyon fontos a sport családpolitikai hatása is, azokban a családokban ugyanis, ahol a gyerekek sportolnak, sokkal kisebb eséllyel merülnek fel a deviáns viselkedési problémák.