Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Rendőrt hívnak Hollókőn a turistákra, ha húsvétkor megjelennek a településen

2020. április 8. 08:20 - szerző: 168 Óra

Hollókőn komoly hagyományai vannak a húsvéti népszokásoknak, évente mintegy 15 ezer ember lepi el az ünnepekkor a 330 fős falut. Idén a koronavírus-járvány miatt azonban a települése vezetése azt kéri, senki ne menjen hozzájuk, elmarad a Húsvéti Fesztivál – számol be a Népszava.

Az önkormányzat a honlapján kéri: a hollókőiek egészsége érdekében ne látogassanak a községükbe, egyébként is zárva maradnak a múzeumok és az információs központ is. A község polgármestere, Szabó Csaba jelezte:

a parkolókat lezárják, szalaggal körbekerítik és nagyon remélik, hogy az egyébként szívesen látott turisták idén nem özönlik el a falut.

Ha mégis megtennék, tette hozzá, akkor kénytelenek lesznek a rendőrség segítségét igénybe venni. Hollókő egyébként a maga módján megünnepli majd a húsvétot, aki teheti, népviseletbe öltözik és megöntözi a lányokat. „Így nőttünk fel, ezt tettük gyerekként, majd felnőttként, s ezen még a koronavírus sem változtat” – mondta Szabó.