Törvénysértő volt a nyomozás leállítása Farkas Flórián szövetségesének lakásügyében

2019. november 12., 09:07

Szerző:

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság két hét alatt kivizsgálta, és még az önkormányzati választás előtt le is zárta a nyomozást Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő szolnoki szövetségese, Kozák Ferenc lakásügyében. A kecskeméti ügyészség szerint azonban rendőrök nem folytattak le teljes körű nyomozást, ezért törvénysértő volt a vizsgálat megszüntetéséről hozott határozat – tudta meg a 24.hu.

Az ügyészség november 6-án elrendelte, hogy felderítési szakaszban folytatódjon a büntetőeljárás.

A portál írta meg szeptemberben, hogy a Lungo Dromot erősítő Kozák rendkívül jutányos áron egy 72 négyzetméteres lakást kapott a szolnoki Fidesz-többségű önkormányzattól. A helyi választási kampányban is tevékeny részt vállaló roma nemzetiségi elnök a belvárosi lakáshoz alig több mint 4 millió forintért jutott hozzá. Kozák ráadásul az ingatlant egy hét múlva tovább adta 5 millió forintért.

 

Az értékbecslést az önkormányzat végeztette, de Szalay Ferenc fideszes polgármester az ellenzék többszöri kérésére sem volt hajlandó kiadni az értékbecslésről szóló dokumentumokat.

Az ellenzék polgármester-jelöltje, Radócz Zoltán jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést az ügyben, a nyomozás megszüntetése miatt is ő fordult az ügyészséghez.

Szolnokon az önkormányzati választáson ismét Szalay Ferenc nyert, de a testületben az ellenzék került többségbe.