Elfogták a rendőrök a jogsi nélkül, négyféle droggal vezető férfit

Bátyja autójával, jogosítvány nélkül furikázott, zsebében droggyanús anyaggal egy 35 éves férfi, majd mikor visszavitte a kocsit, belefutott az éppen intézkedő rendőrökbe.

2020. október 20., 12:06

Szerző:

Nem kellett keresni, hazatérve járőrök fogadták az utcában azt a 35 éves férfit, aki éppen visszatért fóti fivéréhez annak kocsijával - számolt be a police.hu. Nem sokkal azelőtt, hogy a járőrök 2020. október 18-án késő este igazoltatták a fiatal férfit, a tulajdonos jelezte a hatóságoknak, hogy valószínűleg öccse volt, aki elvitte járgányát a polcról leemelt slusszkulccsal. Egyszer csak nem találta nála tartózkodó testvérét és kék autójának is lába kélt.

Míg zajlott az adatok rögzítése, a házhoz visszatért, és a rendőrautó mögötti füves területre leparkolt a kék kocsi. A testvér kiszállt a volán mögül, a járőrök pedig megszólították. A lelassult beszédű és koordinálatlan mozgású férfiről kiderült, a rendőrség 2021. Márciusig már eltiltotta a járművezetéstől, sőt a kabátja is rejtett némi illegális anyagot. A gyorsteszt amfetaminra, metamfetaminra, THC-re és BZO-ra is pozitív eredményt hozott. Kábítószer birtoklása, valamint járművezetés bódult állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, egyben szabálysértési feljelentést tettek ellene az engedély nélküli vezetés miatt.

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.