Rágyújtotta a házat mozgásképtelen élettársára egy 54 éves nő Mányon

2020. július 7., 10:29

Szerző:

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra július 5-én este érkezett lakossági bejelentés arról, hogy Mányon kigyulladt egy családi ház.

A rendőrök a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztek az ingatlanhoz, amelynek a földszintje lángokban állt. A helyszínen gyanús lett, hogy szándékos gyújtogatás történhetett, és azzal kapcsolatba hozható a ház tulajdonosa. A rendőrök haladéktalanul megkezdték a nő felkutatását.

Fotó: police.hu

A közelben lakók elmondták, hogy a rendőrség értesítését követően azonnal az égő ingatlanhoz mentek, és

a garázsból kimenekítették az ott tartózkodó, mozgásképtelen idős férfit.

Másnap reggel az asszony Balatonvilágosról tárcsázta a segélyhívót, és elmondta, hogy szeretné feladni magát, mert előző este felgyújtotta mányi otthonát. A rendőrök az 54 éves nőt Balatonvilágoson elfogták, majd a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt indított büntetőeljárásban – őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgattak ki.

A nő elmondta, hogy élettársa gyermekével rossz viszonyban volt, ezért döntött úgy, hogy egy bicskei töltőállomáson benzint vásárol, amit a ház két szintjén szétlocsolt, majd meggyújtott – írta a police.hu.