Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Azt hazudta a rendőröknek, hogy szétver egy buszmegállót, de aztán kiderült, hogy velük akarta elvitetni magát Veszprémbe

2020. január 20. 15:35 - szerző: 168 Óra

A Várpalotai Rendőrkapitányság valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt folytat eljárást egy 21 éves nyárádi férfi ellen. Az illető múlt vasárnap tett bejelentést a rendőrségre, hogy Berhidán betörte egy buszmegálló üvegfalát, és ha azonnal nem megy oda egy rendőr, akkor tovább folytatja a rongálást.

„A kiérkező járőröknek aztán azt mondta, hogy nem ő törte be az üveget, csak azért hazudott, hogy a rendőrök elvigyék Veszprémbe.”

A járőrök ezután a férfit előállították a Várpalotai Rendőrkapitányságra, meghallgatták, és ellene valótlan bejelentés szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tettek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a segélyhívó központokat ne terheljék valótlan bejelentéssel, a 112-es segélyhívó számot szigorúan csak vészhelyzet esetén hívják. Az indokolatlan hívások túlterhelik a rendszert, ezzel veszélyeztetve olyan emberek életét, vagyontárgyait, akik valóban segítségre szorulnak.

Ilyen esetekben a hatóság a valótlan bejelentés miatt indított intézkedések és az eljárás költségeit is a bejelentőre terhelheti.