Razziáztak a bulinegyedben, kiderült, hogy a taxisok felének nincs engedélye

2018. november 22., 09:18

Szerző:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrséggel, a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal, a Budapesti Közlekedési Központtal, illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium munkatársaival közös, komplex ellenőrzés-sorozatot tart Budapest bulinegyedében, illetve vonzáskörzetében.

A komplex ellenőrzés célja a szórakozóhelyek környékén előforduló vagyon elleni bűncselekmények és más jogsértő cselekmények elleni fellépés, valamint visszaélés kábítószerrel bűncselekmények felderítése, az engedély nélküli taxiszolgáltatások kiszűrése.

A november 15-én és 17-én megtartott ellenőrzések során a rendőrök elfogtak egy körözött férfit és négy személyt kábítószer birtoklása gyanúja miatt. Egy férfit előállítottak, aki kivonta magát a rendőri intézkedés alól, továbbá két személlyel szemben közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása miatt szabálysértési eljárás indult.

A rendőrök a társszervekkel együtt a két nap alatt összesen

54 taxist ellenőriztek, akik közül 27 ellen indítottak eljárást

különböző engedélyek hiánya miatt, valamint 26 járművezető ellen szabálysértési eljárást kezdeményezték. Az akciósorozat alatt összesen 186 esetben intézkedtek – írja a police.hu.