Puskás Tivadar már biztosan nem lesz újra polgármester Szombathelyen fideszes színekben

2019. június 24., 15:50

Szerző:

Tekintettel arra, hogy az ugytudjuk.hu szerint szombathelyi Fidesz június 20-án határozott arról, hogy Balázsy Pétert indítja polgármester-jelöltnek, a jelenlegi ciklusa végén járó Puskás Tivadar sorsa is kérdésessé vált.

Puskás Tivadar (b) és Hende Csaba (j) 2012-ben a Savaria Karneválon
Fotó: MTI//Kászoni László

Bár egyes portálok azt írják, hogy Puskás visszavonul, ennek jelét egyelőre nem adta sem ő, sem a pártja, így az a forgatókönyv is előfordulhat, hogy valamelyik választókerületben vagy pártlistán indul az őszi választáson.

Érdekesség, hogy Puskást arra a Balázsyra cserélték, aki egyébként nem is a párt tagja. Ez mondjuk nem jelenti, hogy ne lenne kemény fideszes kötődése, jelenleg is a fideszes megyei önkormányzat főjegyzőjeként dolgozik. Egyelőre nem világos, hogy főjegyzői pozíciójával összefér-e, hogy egy párt támogatásával indul az őszi önkormányzati választásokon.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.