Köddé váltak a Fidesz-propaganda szerkesztőségei: az Origo postacímén nincs senki, azt se tudják, ki írja a cikkeket

Kézbesíthetetlenek a helyreigazítási kérelmek és az idézések.

2020. június 1., 14:31

Szerző:

Lényegében eltűnt az az eddig is jelképes határvonal, ami elválasztotta a Fidesz és a kormányzat propagandagyárát az úgynevezett "jobboldali sajtótól", azaz lényegében a Közép-Európai Média és Sajtó Alapítvány (KESMA) alá terelt kormánypárti médiumoktól, mint például az Origo, a 888.hu, a Lokál vagy a Ripost. Az iparszerű hazudozás egyik fontos hozzávalójává vált a felelősség elől való menekülés, vagyis hogy a hazugságok megírása után törvényszerűen érkező helyreigazítási és rágalmazási perek végül ne találjanak célt. Tehát ne legyen se szerkesztőség, se szerkesztő, se újságíró, akit felelősségre lehessen vonni.

 

 

Ennek jó példáját mutatta be Facebook-oldalán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, aki évek óta rendszeres célpontja a Fidesz-média lejáratókampányainak.

Legutóbb Hadházy levélben helyreigazítást kért az Origotól, mert azt írták, hogy el akarta ütni a Vadhajtások munkatársát, B. Zsoltot. Csakhogy a küldeményt egyszerűen nem vették át, a Posta szerint ugyanis az Origo oldalán megadott postacím nem is létezik.

A politikus egy bírói dokumentumot is bemutatatott: hiába akarja rágalmazás miatt büntetőperben felelősségre vonni az őt "gyilkosnak" nevező újságírókat, az érintett "szerkesztőségek", így az Origo, a 888.hu és a Lokál is azt állítják,

hogy elfelejtették, kik írták a cikkeket és a számítógépes nyilvántartás alapján sem tudják megmondani.