Öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben Portik Tamás

2019. december 19., 08:26

Szerző:

Öngyilkosságot kísérelt meg börtöncellájában Portik Tamás, akit a Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtással vádolnak – tudta meg a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy a több emberöléssel is összefüggésbe hozott férfi két egymást követő napon is megpróbált végezni magával. Első alkalommal az ereit próbálta felvágni, másodszor pedig az orvosi ellátáskor kapott varratokat tépte le a kezéről. 

A bűnöző életét a fegyőrök ébersége mentette meg, akik azonnal észlelték, hogy baj van, ezért rátörték a zárkaajtót.


Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az olajszőkítésben élen járó Energol Rt. egyik egykori irányítója kórházba került. Miután szakszerűen ellátták a sebeit, visszaszállították a börtönbe, azóta egyszemélyes cellában van, és a nap 24 órájában kamerák figyelik minden mozdulatát.

– Nem tudom cáfolni lapjuk értesülését, ügyfelem kérésére azonban többet nem szeretnék erről mondani

– mondta a Blikk Bolyai János, Portik ügyvédje.

A vádhatóság szerint Portik Tamás ölette meg Prisztás Józsefet egy elszámolási vita miatt, és ugyanezt tervezte L. Csaba hajtóval is, aki azonban túlélte a bűnbanda támadását. A Prisztás-gyilkosság miatt 15 évre ítélték, az Aranykéz utcai robbantás felbujtójaként pedig 13 évet kapott. Emellett a vád szerint Gyárfás Tamás őt bujtotta fel Fenyő János médiavállalkozó megölésére, amelyet Portik meg is szervezett.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.