Porban fuldoklik egy falu, Mészáros Lőrinc és Szijj László cége minden nap több mint száz kamionnal hajt át rajta

2019. február 16. 03:00 - szerző: Ágoston Zoltán

Figyelmeztetés nélkül kezdett el napi több mint száz kamionnyi építőanyagot szállítani Vasszentmihályon keresztül a Duna Aszfalt Kft. és a Mészáros és Mészáros Kft. az M8-as autóút a Rábafüzestől Körmendig tartó szakaszának a megépítéséhez. A falut nem figyelmeztették előre a környezeti terhelésre, lakói szerint Vasszentmihály teljességgel élhetetlenné vált, a por és a sár mindent beborít a nap mint nap a 8-as főúton áthaladó több száz kamion miatt – derül ki a nyugat.hu cikkéből. Minderről videó is készült, amelyet a portálon oldalán lehet megnézni. 

Fotó: Nyugat.hu/olvasó

Császár István független polgármester az ügyben február 21-én lakossági fórumot tart, a helyiek ugyanis szeretnék megtudni, hogy

  • készült-e környezeti hatástanulmány,
  • hogyan kaptak az építtetők környezetvédelmi engedélyt,
  • tartalmazta-e a tervezői műszaki leírás tartalmazta-e a szállítási útvonalakat
  • és azt is, hogy a térségben tartott tájékoztatók miért nem beszélt senki a kamionokról.

A Mészáros és Mészáros Magyarország leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc volt felcsúti polgármester cégbirodalmának a zászlóshajója, a Duna Aszfalt pedig az üzlettársáé, Szijj Lászlóé.  

Az M8-as alapkövét 2018. március 8-én tették le Körmenden, a 70 milliárd forintba kerülő építkezés pedig várhatóan két évig tart majd. Nem autópálya és nem gyorsforgalmi útról an szó, a 2x1 sávján  110 km per órás sebességgel lehet hajtani.