Pocsék idő várható hétvégén: sok eső, néhol havazás

A hétvégén túlnyomóan borult, erős időre van kilátás az egész országban, az alacsonyabban fekvő részeken is kialakulhat havas eső, átmeneti havazás.

2011. március 19., 04:46

Az északi, északnyugati szél többfelé erős, főként a Dunántúlon gyakran viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 3 és 9 fok között alakul, ezen belül az 5, 6 fok lesz a jellemző.

Hétfőtől kezd felszakadozni a felhőzet, eleinte csak nyugaton és északon, majd az időszak második felében már országszerte sok napsütésre van kilátás. Kezdetben délen és keleten eső, havas eső még előfordulhat, később csapadékra már nem kell számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2, +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet eleinte 4, 10, később 10, 16 fok között valószínű.

Az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések a Dunántúlon éjszakától egyre több helyen elérik a 60, szombaton nappal az Észak-Dunántúlon a 70-75 km/h-t. Borsod keleti részén is lehet szombaton viharos szél. Hidegfronti hatás miatt fejfájás, migrén, szédülés jelentkezhet. Ingadozhat a vérnyomás, erősödhetnek a reumatikus fájdalmak - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat.