Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Pócs Jánosnak rajzoltattak a tanárok köszönőüzeneteket jászberényi kisiskolásokkal, mert bemehettek a Parlamentbe

2018. november 7. 21:50 - szerző: 168 Óra

A Jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola 3. B. osztályának tanulói Pócs János, a térség fideszes országgyűlési képviselőjének szervezésében jutottak be a Parlamentbe. Ezzel még semmi baj nincsen, sőt, ha Pócs fizette a buszt és a gyerekek étkezését is, és nem az iskola, még dicséretes tett is volt.

Csakhogy az osztályfőnök vagy a rajztanár úgy gondolhatta, a 9-10 éves gyerekeknek valamilyen formában ki kell fejezniük a hálájukat a kormánypárti politikus felé. Ezért iskolai feladatként (talán túlzás lenne feltételezni, hogy a tanulók önként, közfelkiáltással döntöttek így) személyesen Pócs Jánosnak szóló köszönőüzeneteket kellett készíteniük rajz vagy festmény formájában. A gyerekek alkotásait mappába rakták, majd átadták a fideszes képviselőnek, aki büszkén osztotta meg Facebook-oldalán az erről készült videót.

Nyilván őszinte érzelmeiket fejezték ki a gyerekek, amikor olyanokat írtak a rajzokra, mint hogy „Köszönöm, hogy elmehettem a Parlamentbe!”, vagy „Köszönjük szépen Pócs János!”. A kérdés inkább az, hogy ízlésesnek tekinthető-e, hogy hálálkodó rajzokat készíttetnek a tanárok a gyerekekkel, vagy éppen az, hogy Pócs János ezzel el is dicsekszik, személyes sikerként tálalva a történteket.