PM: Feljelentés a fideszes Simonka cégének milliárdos csődje miatt

A PM feljelentést tesz a fideszes Simonka György cégének milliárdos csődje miatt, mert szerintük egymilliárd forintot veszítenek az adófizetők azzal, hogy Simonka György fideszes országgyűlési képviselő magyar és uniós közpénzmilliárdokkal kitömött cége csődöt jelentett.

2016. április 20., 07:04

A fideszes képviselő először a rabszolgaként sanyargatott közmunkások kapcsán került be a hírekbe, aztán pár hónapja egy 250 milliós tartozást felejtett ki az adóbevallásából, most milliárdos csődbűntett gyanúja merül fel vele kapcsolatban – fogalmaz a párt közleménye.

A dinnyetermesztőként indult, céghálószövő fideszes botrányhős milliárdos támogatásokat húzott be az elmúlt években. Most csődbe ment cégét 2007-ben alapította, 2010-ig ügyvezetőként irányította, majd a vezetést feleségének adta át, ő pedig tulajdonosként a háttérbe húzódott.

Simonka György cége, a Magyar Termés Tész Kft. több mint 1,8 milliárdos tartozást halmozott fel állami szervezetek és állami tulajdonú bankok felé, miközben vagyona kevesebb mint 900 millió forint. Az államot, vagyis az állampolgárokat így közel egymilliárd forint kár érheti majd a felszámoláskor.