Kormánypárti emberek koronavírusos ostobaságaival plakátolták ki a Fidesz-irodákat, jogi lépések következnek

2020. május 6., 18:08

Szerző:

Egy fiatalokból álló csoport megrongálta a Fidesz  Baross utcai irodáját – jelentette a Facebookon a Fidesz még április 27-én. A bejegyzést most a 444 fedezte fel.

A fotók tanúsága szerint a hivatkozott fiatalok 20 darab A4-es méterű, színes papírlapot ragasztottak az épület falára. A Józsefváros újság szerint a lapokon kormánypárti politikusok, állami vezetők és véleményvezérek koronavírussal kapcsolatos kijelentései voltak olvashatók. Így például az ÁSZ-elnök spórolásra buzdító szavai és Semjén Zsolt szövege, aki a veszélyhelyzet kihirdetése után azt forszírozta, hogy „a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét”.

A kormánypárt helyi szervezete szerint egy szemtanú látta a rongálókat, akikről pontos személyleírást adott.

A szükséges jogi lépéseket már meg is tették az ügyben

– tudatták. 

Az ügy hátterében a pártszervezet szerint az állhat, hogy előtte Pikó András polgármester összevitatkozott Kocsis Mátéval a Facebookon. Ezért felszólították a „kerület vezetését, hogy tartózkodjon a gyűlölködéstől, a gyűlöletkeltéstől, és fordítsa a figyelmét a válságkezelésre, a rászoruló józsefvárosiakra”.

Aznap este nem csak a VIII. kerületi, hanem a VII. kerületi, sőt a tatai Fidesz-irodát is  hasonló módszerrel plakátozták tele – jegyzi meg a lap.

Tegnap 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.