Kásler Miklós a választások után adna pénzt a traumatológusoknak, az orvosok ezért nem mondanak fel

2019. október 1., 14:49

Szerző:

Egyelőre nem váltják be az október első napjára meghirdetett tömeges felmondásukat a Péterfy Sándor utcai kórház traumatológiájának orvosai, miután ígéretet kaptak Kásler Miklós minisztertől és Csiki Zoltántól, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárától, hogy az önkormányzati választásokat követően egyeztetés lesz a sürgősségi ellátási körülmények javításáról és a bérrendezésről.

Egy csuklósérült beteget látnak el a VIII. kerületi Fiuemi úti Péterfy Sándor utcai Kórház - Rendelõintézet és Baleseti Központban.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormány és a Magyar Traumatológus Társaság tervezete szerint szeptember 1-ig visszamenőleg rendezik az osztály, illetve a teljes traumatológiai ellátás finanszírozását.

Az orvosok október 31-ig adtak haladékot a kormánynak az intézkedésekre.

A Péterfy kórház 68 sürgősségi ellátásban résztvevő orvosai közösen arra vállalkoztak múlt hét pénteken, hogy rendkívüli felmondást fognak benyújtani, ha a kormány nem rendezi a súlyos ember- és eszközhiányt, illetve nem fizeti ki az orvosi beavatkozások költségeit – írta a Népszava.