Pattanásig feszültek a miniszterelnöki pofazacskók

Online aukciós oldalon lehet licitálni annak a csokoládénak a papírjára, amelyet Orbán Viktor és Semjén Zsolt evett meg kedden a Parlamentben. A családi fotókkal díszített csoki hátulján gyerekek kérlelték a képviselőket, ne szavazzák meg a dohányipart érintő törvénymódosítást, mert a szüleik elveszíthetik a munkájukat. Orbán Viktor megette a csokit, aztán megszavazta a javaslatot.

2014. december 18., 07:48

Ikotity István LMP-s képviselő

blogján így írtOrbán keddi parlamenti szerepléséről:

„Jött, evett, szavazott. Cinizmus a javából.

Az események után ott maradt a megtépett üres csokoládépapír az asztalon. Órákig árválkodott, miként a lelkiismeretesebb kormánypártiak bontatlan csokoládétáblái a gazdátlan asztalukon árválkodtak. Ez is, azok is ottmaradtak. Az ülés végén pedig begyűjtöttem. A tábláknak hazafelé menet a hajléktalanok nagyon örültek. Jutott mindnek, akikkel találkoztam.

Viszont az orbáni fognyomokat és ujjlenyomatokat is őrző cinizmusereklye továbbra is a birtokomban van.”

A politikus közölte,

árverésre bocsájtjaa csokipapírt, a bevételt pedig jótékony célra fordítja majd. A „cinizmusereklyéért” felajánlott összeg már átlépte a 80 ezer forintot.

Ikotity István arra is felhívta a figyelmet, hogy Orbánék meg sem ehették volna a csokit, hiszen a házszabály tiltja étel fogyasztását az ülésteremben. A ház méltóságára oly érzékeny Kövér László ennek ellenére nem intézkedett.