Padlizsán lakásétterem

Dénes Hajni borszakértő nemrég nyitotta meg Padlizsán lakáséttermét Budakeszin.

2015. augusztus 6., 12:13

Gasztroszenvedélye miatt barátai biztatták: kóstoltasson a nyilvánossággal is. Például az erdélyi padlizsánkrémje kihagyhatatlan fogás a lakásvendéglőben. És tényleg erdélyi a pástétom, hiszen a padlizsánt is onnan hozatja, ráadásul parázson süti.

– Lakásvacsoráimra mindig meghívok egy-egy borászt is, vagy valamely borászat képviselőjét. Kifejezetten a kis pincészeteket és történetüket szeretném bemutatni a vendégeimnek. Gyakran egy-egy bor aromájához, hangulatához illesztem a kulináris kínálatot – mondja a 168 Órának Dénes Hajni.

Ezen a héten pedig ifjúsági gasztrotábort szervez. Célja: megismertetni az instant ételeken felnövő fiatalokat az igazi ízekkel, a valódi alapanyagokkal.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.