Tíz ember verekedett össze Ózdon, ketten életveszélyes állapotban vannak

2021. január 18., 18:08

Szerző:

Meg akarták beszélni a problémáikat. 

Két férfit életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, miután összeverekedett tíz ember Ózdon - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

Kilenc helyi férfival szemben, illetve életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt tizedik társukkal szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Az ügyről azt közölték, hogy múlt szombaton az esti órákban hét ózdi férfi karókkal, vascsövekkel felfegyverkezve ment az újtelepi városrészre, ahol korábbi, vélt sérelmüket akarták megbeszélni három ismerősükkel. A vitás felek azonban összeverekedtek.

A garázdaság során - aminek végül a rendőrök vetettek véget - többen is megsérültek - fűzték hozzá.

 

(MTI)

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.