Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Ordítva kergette ki a híveket a templomból a pópa Székesfehérváron, a Múzeumok Éjszakáján

2019. június 24. 18:48 - szerző: 168 Óra

Ordibálással zavarta meg a székesfehérvári szerb ortodox templom pópája, Káplán Pál (Kaplan Pavle) a Múzeumok Éjszakáján, szombaton rendezett koncertet: a kórus fellépése alatt kizavarta az oltár mögül az ott várakozó női kórustagokat, aztán az egyházközség vezetője szerint a másik kórus vezetőjét is meg akarta támadni.

Sajnos ami megtörtént, megtörtént, és amit a kórusvezetők elmondtak, az mind igaz – mondta az Indexnek Sándorovits László, a Székesfehérvári Szerb Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, a Szerb Ortodox Egyházmegye és Szerb Ortodox Egyházközség vezetője arról a botrányról, amely szombat este történt a székesfehérvári szerb ortodox templomban, a Vox Mirabilis kamarakórus és a Szent Efrém Férfikar koncertjén.

Az esetet egy néző írta meg a Facebookon, eszerint a pópa jelentős késéssel, már a Vox Mirabilis fellépése után érkezett meg a templomba, majd egy ponton hátrament az oltár mögé a kórus tagjaihoz, minősíthetetlen hangon ordibálni kezdett velük, majd kizavarta őket a templomból.

A pópa eközben azt kiabálta, a kórus női tagjai „félmeztelenül ugráltak az oltáron”, majd a közönséget is hazaküldte.

A székesfehérvári szerb ortodox templom belseje
Fotó: Székesfehérvár önkormányzata

A hatalmas vihar miatt többen nem akartak a koncert után azonnal kimenni az utcára; őket egy idő után már azzal fenyegette a pópa, hogy 

„korbáccsal veri ki őket” a templomból.

Zemlényi Katica, a Vox Mirabilis Kamarakórus vezetője az Indexnek azt mondta: a pópa úr nem volt megfelelő állapotban, annyira extázisban volt, hogy a lányok végül lehajtott fejjel vonultak ki a templomból, 300-350 ember előtt.

Hozzátette: semmiféle jóvátételt nem várnak, különben is bocsánatot kért tőlük már többek között a város polgármestere is.