Felelni fog édesapja megöléséért a 15 éves orgoványi fiú, aki megbánta tettét, szerette az apját

2020. július 13., 07:55

Szerző:

Vádemelési javaslattal lezárult a nyomozás az orgoványi gyilkosság ügyében. A gyanú szerint a 43 éves áldozat 15 éves fia ölte meg apját − írja a police.hu.

A családi tragédia még 2020. január 25-én történt. Aznap hajnalban egy fiatalkorú betelefonált a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra, mert elmondása szerint megölte édesapját. A fiút a helyszínen elfogták a rendőrök.

A gyanú szerint a 15 éves fiú orgoványi otthonukban előzetes szóváltás során többször megszúrta 43 éves édesapját, aki a helyszínen meghalt.

Az ügyészség számolt be arról, hogy a gyermekotthonból hazaszökött gyerek szülei egész este veszekedtek és bántalmazták egymást, a fiú pedig az anyját védte. Az ügyészség szerint a fiú a veszekedés miatt el akart menni, de az apja visszarántotta a karjánál fogva. Dulakodni kezdtek, és a földre kerültek, a fiú ekkor látott meg egy konyhakést a földön, amivel többször hátba, majd fejen szúrta az apját.

A gyerek a Borsnak azt nyilatkozta, hogy

„megbántam, amit tettem, szerettem az apámat”.

 

A fiatallal szemben emberölés miatt indult büntetőeljárás. Őrizetbe vették őt és indítványozták letartóztatását.

A nyomozást befejezték a rendőrök, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.